COMUNITAT

Treballant amb les associacions

Treballant amb les associacions-rsc

11. Ciutats i Comunitats Sostenibles

La Fundació Institut Guttmann és una Entitat d’Iniciativa Social que amb el seu hospital de Neurorehabilitació i la seva neuroclinica Guttmann Brain Health Institute ofereix la millor atenció mèdico-rehabilitadora, a més de continuar treballant i vetllant, com sempre, per la reincorporació de les persones amb discapacitat a l’entorn social, el desenvolupament de programes socials dels que es despleguen tot un conjunt d’activitats, i des d’aquest 2019 amb els apartaments Guttmann Barcelona Life, per a la promoció de la vida independent.

PREVENCIÓ I SENSIBILITZACIÓDIVULGACIÓJORNADES CIENTÍFIQUESCOOPERACIÓ INTERNACIONALPROMOCIÓ DE L’EDUCACIÓ FÍSICA I L’ESPORT ADAPTATEMPODERAMENT I VIDA INDEPENDENTALTRES
ACTIVITATS INSTITUCIONALS

Durant tota la seva història la Fundació Institut Guttmann s’ha caracteritzat per un alt grau de compromís social i per treballar de la mà amb les associacions que representen a les persones amb discapacitat. Per aquesta raó, l’Institut Guttmann compta amb el Consell Social i de Participació, entre els seus òrgans de govern de caràcter consultiu, i el president del qual forma part del Patronat de la institució, per tal d’afavorir la participació i la coresponsabilitat de tots els actors implicats en el desenvolupament i objectius de les activitats de la Fundació.

Durant l’any 2019 l’Institut Guttmann ha continuat cooperant amb les principals associacions de persones amb discapacitat, especialment aquelles que formen part del Consell Social i de Participació.
– L’Institut Guttmann ha col·laborat amb MIFAS en els actes de celebració del seu 40è aniversari.
– L’Institut Guttmann ha participat en la junta directiva i en diferents grups de treball d’ECOM Catalunya.
– ASPAYM ha celebrat la seva Assemblea general a les instal·lacions de Guttmann Barcelona.
– La direcció de FEDACE va visitar l’Hospital de Neurorehabilitació a Badalona.
– L’Institut Guttmann ha participat al I Congrés sobre el Dret a l’Autonomia Personal, organitzat per COCEMFE Barcelona.

Participa

A més, al setembre, la gran majoria de les associacions dels Consell Social i de Participació van tenir un paper destacat en la presentació del “Participa”, un projecte de recerca social en innovació social i discapacitat que té com a objectiu identificar els facilitadors i les barreres per a la participació social de les persones amb discapacitat. El projecte necessita, per la seva posada en marxa, la implicació i participació activa de les principals associacions de persones amb discapacitat en la captació dels més de 2.000 voluntaris que han de participar a l’estudi.