2020 COMUNITAT

Dinamització de Guttmann Barcelona

Guttmann Barcelona
Salut i Benestar
2n any de Guttmann Barcelona

El 2020 ha estat el segon any d’activitat del nou centre Guttmann Barcelona, doncs va ser el 14 de gener de 2019 quan els primers pacients començaven a rebre tractament a les noves instal·lacions. Ara durant tot l’any 2020 s’han atès un total de 790 persones provinents de l’activitat a les diferents clíniques.

Els apartaments Guttmann Barcelona Life, que van obrir el mes de febrer de 2019 amb l’oferta de 12 apartaments, es va incrementar al 2020 fins a comptar amb 26 apartaments operatius. El 2020, un total de 35 usuaris han gaudit d’aquest servei i això ha representat una ocupació mitjana del 69 %.

Àgora de Guttmann Barcelona

L’any 2020  es van poder celebrar dues Àgores, una sobre Fibromiàlgia i Dolor en el mes de febrer i una segona sobre el Tractament de les Seqüeles Post-Covid el mes de juny. La primera va ser presencial i la segona semi-presencial i online per tal de complir amb les mesures de bio-seguretat. Les dues Àgores varen sumar una participació de 354 persones, 109 presencials i 245 online.

Pla de Vida Independent

El mes de febrer es va organitzar una presentació del Pla d’Acompanyament a la Vida Independent per als usuaris, familiars i professionals de Guttmann Barcelona Life a càrrec dels tècnics de l’Àrea d’Empoderament i Qualitat de Vida de l’Institut Guttmann per tal de donar a conèixer i facilitar la posada en pràctica de la filosofia de vida independent entre les persones amb discapacitat, apostant així per fer una societat més inclusiva, igualitària i amb igualtat d’oportunitats per a tots.

Els objectius principals es basen en promoure l’empoderament per tal d’impulsar les transformacions socials, promoure el dret de les persones amb discapacitat a decidir sobre aspectes personals i individuals, orientar-les sobre serveis de suport i fomentar la participació social i l’ajuda entre iguals.

Per desenvolupar el pla, al nou centre Guttmann Barcelona a La Sagrera s’ha iniciat ja un acompanyament individualitzat per a aquells usuaris que ho desitgin, el qual consisteix en una sèrie de trobades amb la tècnica de vida independent per realitzar un procés de reflexió compartida, ja que sempre serà la pròpia persona qui lideri el seu procés d’empoderament. A més d’aquestes trobades es duran grups de suport entre iguals i xerrades de sensibilització.

Campionat de Superbikes amb 5G a Guttmann Barcelona

El mes de setembre es va celebrar la presentació de la primera experiència d’esport immersiu amb tecnologia 5G a Catalunya a Guttmann Barcelona en col·laboració amb la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública, el Circuit de Barcelona-Catalunya i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. L’esdeveniment esportiu era el Campionat Mundial de Superbikes, i va comptar amb una fanzone a Guttmann Barcelona des d’on un dels nostres pacients va poder fer ús de la tecnologia 5G per a fer la transmissió de l’esdeveniment en primera persona, en temps real, de forma immersiva i personalitzada.