2020 COMUNITAT

Treballant amb les associacions

Treballant amb les associacions-rsc

11. Ciutats i Comunitats Sostenibles

La Fundació Institut Guttmann és una Entitat d’Iniciativa Social que amb el seu hospital de Neurorehabilitació i la seva neuroclinica Guttmann Brain Health Institute ofereix la millor atenció mèdico-rehabilitadora, a més de continuar treballant i vetllant, com sempre, per la reincorporació de les persones amb discapacitat a l’entorn social, el desenvolupament de programes socials dels que es despleguen tot un conjunt d’activitats, i des del 2019 amb els apartaments Guttmann Barcelona Life, per a la promoció de la vida independent.

PREVENCIÓ I SENSIBILITZACIÓDIVULGACIÓJORNADES CIENTÍFIQUESCOOPERACIÓ INTERNACIONALPROMOCIÓ DE L’EDUCACIÓ FÍSICA I L’ESPORT ADAPTATEMPODERAMENT I VIDA INDEPENDENTALTRES
ACTIVITATS INSTITUCIONALS

Durant tota la seva història la Fundació Institut Guttmann s’ha caracteritzat per un alt grau de compromís social i per treballar de la mà amb les associacions que representen a les persones amb discapacitat. Per aquesta raó, l’Institut Guttmann compta amb el Consell Social i de Participació, entre els seus òrgans de govern de caràcter consultiu, i el president del qual forma part del Patronat de la institució, per tal d’afavorir la participació i la coresponsabilitat de tots els actors implicats en el desenvolupament i objectius de les activitats de la Fundació.

Durant l’any 2020 l’Institut Guttmann hem continuat al costat de les principals associacions de persones amb discapacitat, molt concretament en el desenvolupament i l’impuls inicial del projecte PARTICIPA, pel qual el dia 26 de febrer es va celebrar a Guttmann Barcelona la primera reunió del Grup Assessor d’aquest projecte de recerca social.

La majoria de les associacions del Consell Social de l’Institut Guttmann, que formen part del projecte, hi van assistir. Aquest kick-off va ser el punt de partida de les diferents accions que es posarien en marxa al llarg de l’any.

Participa

Addicionalment, també hem col·laborat amb elles posant a disposició dels seus usuaris i associats els programes Open GNPT i el Portal Covid de la plataforma SiiDON amb eines, consells i fitxes de salut dirigides específicament a les persones amb discapacitat i les seves famílies.