2021 PRESENTACIÓ

Carta de presentació

presentació Institut Gutttmann

La MEMÒRIA D’ACTIVITAT 2021 de la FUNDACIÓ INSTITUT GUTTMANN descriu els fets més rellevants duts a terme per l’organització al llarg d’aquest exercici.

Sense dubte, un any novament molt influenciat per la pandèmia de la Covid-19 però en el que també hem de destacar que malgrat les repercussions de les diferents onades, l’organització ha estat capaç de mantenir un alt grau de compromís i dedicació amb els nostres pacients i les seves famílies; i que ha posat especialment de manifest un dels valors més preuats a la nostra institució: les persones. I volem mencionar dos col·lectius que són els que han merescut i ens mereixen especial consideració: els nostres pacients i els nostres professionals.

L’exercici 2021 ha estat el segon any del “Pla Estratègic 2020-2025”, en el qual volem posar de manifest que malgrat les repercussions de les diferents onades de la pandèmia l’organització ha estat capaç de mantenir un alt grau de compromís i dedicació, i això ha comportat un percentatge d’assoliment dels objectius del 94,04 %, molt en línia amb els índexs de compliment previs a la pandèmia.

Aquest context ens ha fet adonar-nos de la necessitat de donar continuïtat, encara amb més força, a alguns dels projectes més rellevants per a la nostra organització:

  • El Pla per a la Humanització perquè entenem que la millor qualificació tècnica i assistencial només té sentit si va acompanyada de la personalització, l’escolta activa, la consideració de l’altre i el tracte humà.
  • També durant el 2021 hem treballat en el Programa d’Acollida a l’Hospital i hem redefinit el procés d’alta des de l’enfoc de l’Experiència Pacient.
  • Hem rellançat el Programa de Voluntariat per oferir un suport efectiu i acompanyament als pacients i/o les famílies, millorant el seu benestar durant l’estada al centre.
  • Amb aquesta mateixa filosofia, hem fet una aposta innovadora amb la creació de l’Àrea d’Empoderament i Qualitat de Vida, des d’on es vetllarà perquè el pacient sigui l’únic protagonista de les decisions que afecten la seva vida segons el model social de la discapacitat definit en la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides.
  • Hem anat més enllà i hem treballat per la participació i la plena inclusió de la persona en sortir de l’hospital i continuar oferint-li tot allò que pugui necessitar, ajudant-la a perdre la por i a guanyar confiança amb programes comunitaris com el “Vida Activa”, o acompanyant‑la per a que sigui subjecte actiu que lluita pels seus drets amb el programa de recerca social PARTICIPA.

Pel que fa a l’equip de professionals, un cop més, han fet gala del seu compromís amb la institució com ha demostrat el fet que el passat mes de novembre aconseguíem certificar l’organització amb la 5a reacreditació de l’exigent i prestigiosa Joint Commission International. Un èxit transversal de tota l’organització que reflecteix l’esforç i la dedicació de les prop de 500 persones que en formen part.

Totes les fites esmentades ens fan creure que tenim per endavant un futur ple de reptes però, alhora, ens encoratgen i ens donen força per a valorar que l’organització se sent més forta i més preparada que mai per a afrontar-los amb èxit.

No estem sols i per això no volem deixar de donar les gràcies a tots els nostres col·laboradors, als voluntaris, als proveïdors, als nostres companys dels centres hospitalaris amb els que col·laborem, als pacients i a les famílies, als membres del Patronat i del Consell Social, a les associacions de persones amb discapacitat, a les Administracions Públiques i a la resta de finançadors del sector sanitari i, com sempre i molt especialment, als “Amics de l’Institut Guttmann”; sense la comprensió, l’entusiasme, l’ajut i el compromís de tots ells no podríem encarar aquest futur il·lusionant.