2021 COMUNITAT

Treballant amb les associacions

logo participa

11. Ciutats i Comunitats Sostenibles

La Fundació Institut Guttmann és una entitat d’Iniciativa Social que amb l’Hospital de Neurorehabilitació i l’Institut de Salut Cerebral i Neurorehabilitació de Guttmann Barcelona, ofereix la millor atenció medico-rehabilitadora a les persones que han patit una lesió d’origen neurològic, a més de continuar treballant i vetllant per la incorporació i la inclusió de les persones amb discapacitat a l’entorn social. L’activitat social de l’Institut Guttmann s’ha complementat en els últims anys amb tot un conjunt d’activitats que es duen a terme a Guttmann Barcelona des de la seva inauguració al gener del 2019 amb la promoció de la vida independent als apartaments Guttmann Barcelona Life i les Àgores, entre d’altres.

PREVENCIÓ I SENSIBILITZACIÓDIVULGACIÓJORNADES CIENTÍFIQUESCOOPERACIÓ INTERNACIONALPROMOCIÓ DE L’EDUCACIÓ FÍSICA I L’ESPORT ADAPTATEMPODERAMENT I VIDA INDEPENDENTALTRES
ACTIVITATS INSTITUCIONALS

Durant tota la seva història la Fundació Institut Guttmann s’ha caracteritzat per un alt grau de compromís social i per treballar de la mà amb les associacions que representen a les persones amb discapacitat. Per aquesta raó, l’Institut Guttmann compta amb el Consell Social i de Participació, com a òrgan consultiu, i el president del qual forma part del Patronat de la institució, per tal d’afavorir la participació i la coresponsabilitat de tots els actors implicats en el desenvolupament i objectius de les activitats de la Fundació.

consell social

Durant l’any 2021, a l’Institut Guttmann hem continuat al costat de les principals associacions de persones amb discapacitat, molt concretament en el desenvolupament del Projecte PARTICIPA, així com en la participació en jornades i conferències amb entitats, federacions i confederacions. Així hem presentat el projecte Participa a ASPAYM, MIFAS, ECOM, COCARMI, Fundació ONCE, PREDIF, COCEMFE i un llarg etcètera d’associacions.

El projecte aglutina ja més de 1.600 voluntaris adscrits que han respost prop de 5.000 qüestionaris analitzant dimensions com l’oci, la covid, l’assistència personal, l’accessibilitat i les relacions interpersonals. Pel que fa a les entitats, ja comptem amb 29 adherides al projecte entre Espanya, Catalunya i Andorra.

Una de les presentacions del projecte més destacades ha estat la del Real Patronato sobre Discapacidad, celebrada el mes d’octubre passat a Madrid, on ens vam reunir amb COCEMFE Madrid, PREDIF, FEDACE, Aspace Madrid, Fundación del Lesionado Medular, Federación Española de Parkinson, AESLEME, Centro Lescer i Neuroped, entre d’altres.

Addicionalment, també hem col·laborat amb elles posant a disposició dels seus usuaris i associats els programes Open GNPT i el Portal Covid de la plataforma SiiDON amb eines, consells i fitxes de salut dirigides específicament a les persones amb discapacitat i les seves famílies.