2022 COMPROMÍS SOCIAL

Apartaments Guttmann Barcelona Life

Guttmann Barcelona Life

Ciutats i Comunitats Sostenibles

Guttmann Barcelona Life és un equipament social format per un conjunt d’apartaments totalment adaptats i domotitzats. A més, la iniciativa disposa d’una cartera complementària de serveis personals i de suport adreçats expressament a la promoció de l’autonomia personal i del model de vida independent.

Aquesta iniciativa de l’Institut Guttmann va ser dissenyada per afavorir l’autonomia i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a fi de que puguin desenvolupar un projecte de vida independent de manera activa, inclusiva i amb el seu propi estil de vida.

Guttmann Barcelona Life compta actualment amb 26 apartaments. El 2022, un total de 67 usuaris han gaudit d’aquest servei i això ha representat una ocupació mitjana del 64,05 %.

Hem de destacar l’important impacte de la situació internacional amb el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna pel que fa a l’ocupació dels apartaments Guttmann Barcelona Life, que ha afectat de manera important l’arribada d’usuaris de països de l’est.

  • Guttmann Barcelona Life forma part de l’estudi “Infraestructuras para una vida independiente: una investigación participativa para repensar la vivienda, los cuidados y la comunidad en tiempos de pandèmia” que duen a terme el grup d’investigació CareNet (UOC) en col·laboració amb Fundació Institut Guttmann, la Fundació Catalana del Síndrome de Down i Cohousing Senior Car 70 i que s’engloba dins del programa de l’Ajuntament de Barcelona: “Pla de Barcelona Ciència. Premis de recerca científica a reptes urbans a la ciutat de Barcelona.”. Durant l’any 2022 s’han presentat els resultats de l’estudi posant en valor espais com els apartaments GBL per a fer un projecte de vida independent.