2023 COMPROMÍS SOCIAL

Comunicació responsable

Comunicació responsable

Pau, Justícia i Institucions Sòlides

L’Institut Guttmann trasllada la seva responsabilitat i voluntat de transparència a tots els processos de comunicació que regeixen la seva actuació en relació als missatges, canals i suports dirigits als públics interns i externs amb els quals es relaciona. 

Web GUTTMANN.COM

La Fundació Institut Guttmann compta amb un portal web gran, amb més de 600 pàgines d’informació i una navegació fluida i per a l’usuari que, sense sortir de la pàgina web, va descobrint noves informacions i serveis que poden ser-hi d’interès. El portal web està reconegut com a Web Mèdica Acreditada.

La web de la Fundació Institut Guttmann es continua consolidant després del seu primer any de funcionament i manté una mitjana de 38.000 visites al mes.

El portal web institucional de l’Institut Guttmann està reconegut com a Web Mèdica Acreditada.

  • 283.453 usuaris
  • 350.827 sessions
  • 403.143 pàgines.

Portal Web BARCELONA.GUTTMANN.COM

La web de Guttmann Barcelona també està reconeguda com a Web Mèdica Acreditada i en ella es donen a conèixerles diferents especialitats que s’atenen a les Clíniques i els tractaments tradicionals i innovadors que s’hi apliquen de manera personalitzada.

  • 177.865 usuaris
  • 213.263 sessions
  • 283.915 pàgines.

Visita les nostres instal·lacions als nous tours virtuals

L’Institut de Salut Cerebral i Neurorehabilitació (Guttmann Barcelona) i la web els apartaments de Guttmann Barcelona Life ja disposen dels seus respectius tours virtuals a 360º.

Ambdós tours virtuals incorporen un recorregut per les instal·lacions en el que cada espai va acompanyat d’un petit text amb informació i, en algunes zones, vídeos il·lustratius. El recorregut virtual es pot fer còmodament des de qualsevol dispositiu; ordinadors, tauletes i mòbils.

Aquí els podeu veure:

Xarxes socials i altres entorns digitals

Les xarxes socials han continuat sent una referència com a canal d’informació de notícies, novetats i activitats de l’hospital. Durant el 2023 destaquem l’augment de seguidors a LinkedIn i Instagram. A LinkedIn hem incrementat un 17,47% respecte l’any anterior, i a Instagram ha augmentat un 30% al compte de l’Hospital Institut Guttmann i un 39% a Guttmann Barcelona Institut de Salut Cerebral i Neurorehabilitació, augmentant les interaccions en un 40% i un 17% respectivament.

El llenguatge emprat per la institució a les xarxes socials i altres entorns digitals és accessible i proper, no utilitzem paraules malsonants ni un ús abusiu de les majúscules.
Les fotografies que acompanyen els continguts són sempre preses comptant amb el consentiment de les persones que hi apareixen segons marca el compliment de les directrius establertes.
Revisem tots els continguts que els seguidors publiquen, respectant el dret a la llibertat d’expressió i si es considera pertinent, aquells comentaris que poden resultar ofensius o amb paraules malsonants són eliminats.


Dades 2023 – Seguidors totals a les Xarxes Socials

Al canal de Youtube de l’Institut Guttmann tenim ja 4.350 seguidors.

Publicació, un any més, de l’Informe de Responsabilitat Social Corporativa en format web.

En juny de 2023 la Fundació Institut Guttmann va presentar la MEMÒRIA D’ACTIVITAT – Informe de Responsabilitat Social Corporativa. L’informe, descriu els fets més rellevants duts a terme per l’organització en el decurs de l’any anterior i es presenta en format web, interactiu i sostenible amb el medi ambient.

Divulgació de la Comunicació Científica

S’ha elaborat un Pla de Comunicació Científica específic per a la divulgació de la recerca i la innovació assistencial que es genera a l’Institut Guttmann en l’àmbit de la Neurociència i la Neurorehabilitació. 

I en relació a la visibilitat institucional, en aquest cas des del punt de vista de la comunicació de l’activitat científica i assistencial que es fa a la institució, enguany  hem posat en marxa els pòdcast Beines de Mielina.

El pòdcast Beines de Mielina, coproduït conjuntament per l’Institut Guttmann i Badalona Comunicació, ha rebut el XIII Premi Pilar Casanova a la Millor Acció de Comunicació, atorgat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya. 

En el lliurament del guardó, el jurat ha destacat del pòdcast la seva rigurositat a l’hora d’informar la ciutadania sobre neurociència, el fet que sigui un producte sonor accessible per a les persones amb discapacitat auditiva, la seva contribució a visibilitzar el paper de les dones en la recerca i l’assistència i que subratlli la transdisciplinarietat de l’assistència, donant veu a professionals de la logopèdia, la fisioteràpia o la neuropsicologia, entre d’altres. També ha subratllat que hagi estat produït en col·laboració amb un mitjà de comunicació de proximitat. 

Beines de Mielina es va estrenar el 18 de maig de 2023 i té per objectiu difondre els darrers avenços en el camp de les neurociències, promoure estils de vida saludables i el diagnòstic precoç de les patologies del sistema nerviós i fomentar una societat inclusiva. El pòdcast consta de 10 episodis, cadascun dels quals se centra en una patologia, trastorn o àmbit de treball de l’Institut Guttmann. Partint d’1 o 2 històries de pacients, s’aborden temes de màxim interès per a la ciutadania, com ara l’ictus, l’Alzheimer i el deteriorament cognitiu, la recerca en la lesió medul·lar, el trastorn del desenvolupament del llenguatge, la depressió o les malalties minoritàries. 

Els 10 capítols de Beines de Mielina es poden escoltar a YouTube (amb subtítols), Spotify, Apple Podcasts i a la web de l’Institut Guttmann.