COMPROMÍS SOCIAL

Cooperació internacional

Cooperació internacional
  • Hem dut a terme una Cooperació internacional amb Ucraïna. A finals de desembre, amb un breu programa d’acompanyament i formació a 12 professionals format per metges rehabilitadors, neuròlegs i psiquiatres provinents de diferents hospitals d’Ucraïna amb l’objectiu de conèixer i aprendre sobre l’abordatge que a l’Institut Guttmann donem al pacient amb lesions neurològiques. La col·laboració ha estat possible gràcies a la intermediació de Sor Lucía Caram qui, des de gairebé el principi de la guerra, col·labora amb Ucraïna en diferents projectes.
  • L’Institut Guttmann ha participat als WheelPower a Stoke Mandeville amb un grup de pacients i professionals. “Back to the origins” és el nom de la iniciativa, impulsada per l’Institut Guttmann, que ha dut a 4 pacients a viatjar a Anglaterra per participar als WheelPower Inter Spinal Unit Games a l’hospital de Stoke Mandeville, al Regne Unit. Durant una setmana els pacients, acompanyats de professionals de l’Institut Guttmann, han competit en aquest esdeveniment, participant en una gran varietat d’esports com ara l’atletisme, el tir amb arc, el bàdminton, la boccia, el piragüisme, el bàsquet, entre d’altres. L’esdeveniment ha estat possible gràcies al suport econòmic de Motocard. (ja sé que aquesta surt a esport, però aquí la repetiria) hem de començar a crear un bloc de cooperació internacional amb cara i ulls.
  • Hem participat a la 2ª edició del programa Rights of Way, amb UNICEF i la Fundació Abertis a Sao Paulo (Brasil). Un equip de professionals de l’hospital format per la Dra. Hatiche Kumru, la Dra. Narda Murillo i l’infermer Guido Klingenberg han viatjat a Sao Paulo (Brasil) per visitar la AACD​, una fundació privada de característiques molt similars a l’Institut Guttmann i que compta amb un Hospital Ortopèdic que inclou unitats especialitzades en Neurorehabilitació per a pacients adults i infants. Aquesta iniciativa s’encabeix dins el Programa Rights of Way que la Fundació Abertis porta a terme amb el suport d’UNICEF i l’Institut Guttmann i que té com a objectiu compartir i difondre el coneixement i les bones pràctiques entre organitzacions que atenen pacients amb lesions neurològiques i traumàtiques a conseqüència d’un accident de trànsit. A través d’aquest projecte, es faciliten sessions de formació i assessorament a metges locals, amb un enfocament en les bones pràctiques per prevenir i tractar les víctimes d’accidents de trànsit que pateixen lesions medul·lars i traumatismes cranioencefàlics. Aquesta col·laboració internacional facilita que s’estableixen acords internacionals i relacions interprofessionals entre les institucions.