2023 TRANSPARÈNCIA

Traçabilitat fundraising

FUNDRAISING

A continuació s’exposen de manera detallada els fluxos de recursos provinents de la iniciativa “Amics de l’Institut Guttmann” i la justificació de les destinacions finals d’aquestes donacions. La Fundació Institut Guttmann és, a través d’aquesta iniciativa, receptora d’aportacions d’institucions, d’empreses i particulars.

Hi ha moltes maneres de col·laborar amb l’Institut Guttmann

Les entitats i persones que col·laboren amb nosaltres fan possible que els pacients rebin la millor neurorehabilitació i que el seu pas per l’hospital sigui una experiència motivadora i plena d’esperança.

Algunes maneres d’ajudar-nos:

 • Fent un donatiu
 • Participant en projectes de recerca
 • Sent voluntari
 • Organitzant un esdeveniment solidari

Durant l’any 2023 nombroses empreses i particulars s’han unit a la causa de l’Institut Guttmann. Gràcies a les vostres donacions, hem pogut dur a terme diversos projectes que ens apropen al nostre objectiu de ser el centre de neurorehabilitació més avançat d’Europa. A més, la seva solidaritat també ens ha permès fer activitats de prevenció i divulgació de la salut cerebral.

Aquests són els èxits aconseguits gràcies a la solidaritat dels nostres donants:

 • Programa Game Over: S’ha incrementat el nombre de sessions durant el 2023, gràcies a Sabadell Seguros i la Fundació Línia Directa.
 • Programa Vida Activa: Una nova edició també possibilitada per Sabadell Seguros.
 • Esport Inclusiu: Destinat a pacients amb afectacions neurològiques, gràcies a les donacions de Esteve Química i Motocard.
 • Sala d’Estimulació Sensorial: Inaugurada gràcies al compromís de la Fundació Once i la col·laboració de l’empresa Espinaler.
 • Rehabilitació pediàtrica: Un nou espai dins de l’Àrea de Rehabilitació Funcional, gràcies a la donació de la Fundació Manuel Lao.
 • Activitats Docents: Continuïtat garantida gràcies a la donació d´Immobiliària Vall d´Aneu.
 • Servei de Ginecologia: Per a dones amb discapacitat, gràcies a Dexeus.
 • Transformació de l’Àrea de Rehabilitació Funcional: Aquest espai, on treballen diferents equips funcionals i que atén uns 200 pacients diàriament, ha avançat en la seva transformació i innovació el 2023 gràcies a les donacions dels participants de la gala d’Ibainèfic, als clients de Bonpreu Esclat, a la Zurich Foundation, Sodexo, Egara Cops, FASS, Coloplast, els alumnes i familiars de l’escola La Miranda, Emin Capital, Moët Chandon, Urucat Reparteix, Barber Solidari de Súria, Lork Indústries, Imerys , Unic & Perfect, Optimus Cost Management, Eden Springs i Rehatrans.
 • Podcast “Beines de Mielina“: Realitzat gràcies al suport de la Fundació Catalana per la Recerca i Innovació.
 • Projectes de recerca i innovació: agrair a l’Alzheimer Drug & Discovery Foundation, a Castellers de la Vila de Gràcia, a la Fundació Marató de TV3, la Fundació Joan Ribas Araquistain i OncoVallés pel seu suport.
 • Altres programes socials i assistencials: Gràcies a les donacions d’empreses com AXA, Abertis, Fundació Imhotep, Almirall, Fundació Atresmedia, Fundació “la Caixa”, Fundació Zamorano Viedma, Copreman Servicios, MedyCare, Top Cable i moltes altres.

Arribar a ser l’Hospital de Neurorehabilitació més avançat d’Europa és l’objectiu de la iniciativa El Cor de Guttmann que actualment treballa per impulsar l’Àrea de Rehabilitació Funcional més innovadora, projecte que inclou una solució arquitectònica eficient, la tecnologia més innovadora en neurorehabilitació i els processos de transformació digital que permetin oferir la millor rehabilitació funcional a les persones amb una afectació neurològica.

Un nou espai que aten més de 5.000 pacients l’any.

Amb les donacions podreu ajudar a accelerar el procés de transformació dels diferents ESPAIS que conformen l’Àrea de Rehabilitació Funcional:

 •       Rehabilitació del Moviment
 •       Rehabilitació Pediàtrica
 •       Estimulació Sensorial
 •       Autonomia de la persona
 •       Espai NeuroFitness
 •       Hidroteràpia

Agraïm a totes les persones que de forma individual col·laboren amb la Fundació Institut Guttmann, així com a les entitats, institucions i empreses per la col·laboració i ajuda que ens han proporcionat al llarg de l’any 2023.

Al 2023, la setena edició de l’Ibainéfico, un esdeveniment solidari organitzat per Ibai Llanos, s’ha destinat a la Fundació Institut Guttmann. Un programa en directe a través de la plataforma Twitch divendres a la nit, va servir per donar a conèixer la nostra Fundació. El pavelló esportiu de l’Hospital de Neurorehabilitació a Badalona es va convertir en un plató on Ibai Llanos i Gerard Piqué, juntament amb els presidents dels equips que jugarien el torneig de futbol 7 segons les regles de la Kings League, i persones vinculades a la Fundació Institut Guttmann van poder xerrar sobre la missió de la nostra organització per a l’atenció integral de les persones amb discapacitat neurològica.

Lots Solidaris Espinaler

Al Nadal vam tornar amb els Lots Solidaris d’Espinaler, una manera molt original de col·laborar amb l’Institut Guttmann i millorar la vida de moltes persones amb una discapacitat adquirida d’orígen neurològic. Compartint aquest regal amb la família i amistats els podies fer partícips del projecte solidari El Cor de Guttmann. 

A continuació s’exposen de manera detallada els fluxos de recursos provinents de la iniciativa “Amics de l’Institut Guttmann” i la justificació de les destinacions finals d’aquestes donacions. La Fundació Institut Guttmann és, a través d’aquesta iniciativa, receptora d’aportacions d’institucions, d’empreses i particulars.

FUNDACIÓ INSTITUT GUTTMANN
TRAÇABILITAT FUNDRAISING - 2023
CAPTACIÓ DE FONS INICIATIVA "AMICS DE L'IG"
Captació de recursos Amics de l'IG498 
Despeses de la iniciativa (gestió)-126 
TOTAL CAPTACIÓ DE FONS A DISTRIBUIR: 372
DESTÍ DE LES APORTACIONS "AMICS DE L'IG"
El Cor de Guttmann186 
Activitats de sensibilització i divulgació54 
Programa de prevenció "Game Over"50 
Promoció de l'esport inclusiu29
Atenció especialitzada a la dona amb discapacitat15 
Centre de Documentació "Santi Beso Arnalot"15 
Programa Vida Activa12 
Programa Ubuntu9
Podcast "Beines de Mielina"2 
TOTAL DESTINACIÓ D'APORTACIONS: 372
(dades en milers d'euros)